http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Krkonošské cyklobusy – úspěšný ročník PDF Tisk E-mail

20.11.2015
TZ: Krkonošské cyklobusy dvanáct let vylepšují a obohacují dopravní obslužnost v regionu nejvyšších českých hor. V letošním roce bylo najeto celkem 73 302 kilometrů, přepraveno 38 558 cestujících a 4 488 jízdních kol.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/busc.jpg

V závěrečné rekapitulaci Miroslava Chaloupská, koordinátorka Krkonošských cyklobusů za Krkonoše – svazek měst a obcí, doplnila: „Ve dvanáctileté historii je uplynulá letní sezona co do počtu přepravených osob, po roce 2009, druhou nejlepší v historii. Za posledních pět let bylo dosaženo nejlepšího ekonomického výsledku. Přesto je provoz dotován Libereckým i Královéhradeckým krajem. Spoje jsou zařazeny do dopravní obslužnosti s doplatkem Svazku měst a obcí.

Při srovnání s rokem 2014, kdy  bylo přepraveno 33 141 cestujících, je letošní nárůst o 5 417 cestujících osob. V počtu přepravených kol je nárůst z loňských 3 749 jízdních kol o 739 kol více.

Pro letošní sezonu byly všechny autobusy všech tří dopravců vybaveny vleky, což umožňovalo naložit do každého minimálně 25 jízdních kol.  

Největší nárůst cestujících je zaznamenán na lince z Hradce Králové do Vrchlabí. V počtu cestujících o 89 % a v počtu kol o 28 %. 

Největší zájem cyklistů je o trasu z Vrchlabí na Špindlerovu boudu a z Trutnova na Pomezní boudy. Obě linky jsou při ranních spojích zcela naplněny, ale zpáteční spoje jezdí téměř prázdné.

Dnem, kdy je zaznamenána největší poptávka po veřejné dopravě cyklobusem, je středa a sobota, nejslabším dnem je neděle.

Pro příští rok plánujeme udržet provoz cyklobusů na stejné úrovni a to samé platí i o propagaci, která zahrnuje tištěné jízdní řády, plakáty, ale i internetovou reklamu,“ upřesnila a charakterizovala koordinátorka Mirka Chaloupská.

 

Listopad 2015
D. Palátková 

Další informace o aktuálním dění z turistického regionu Krkonoše a ze života Svazku Krkonoše najdete na: www.krkonose.eu, www.svazek.krkonose.eu, www.rozvoj.krkonose.eu a také na facebookovém profilu: www.facebook.com/Krkonose.eu

 
< Předch.   Další >