http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Z terénu zmizely dřevěné cedule PDF Tisk E-mail

27.11.2015
TZ KRNAP: S koncem letní turistické sezony a blížící se zimou měli strážci napilno. V krátkém čase museli z terénu odmontovat všechno dřevěné terénní vybavení, které by sníh mohl poničit. Celkem odstranili na 860 kusů dřevěných piktogramů, panoramatických a informačních panelů a herních prvků.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/cedule.jpg

„V Krkonošském národním parku dlouhodobě prosazujeme turistickou infrastrukturu ze dřeva. Tedy z materiálu, který je ekologický, relativně levný a obnovitelný,“ říká ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka. „Po celých horách je více než 3 600 kusů vybavení, které slouží návštěvníkům hor k orientaci, k ponaučení i k odpočinku,“ dodal. Správa Krkonošského národního parku věnuje značné úsilí, aby návštěvníci Krkonoš na svých cestách našli kvalitní turistickou infrastrukturu. Za poslední roky byly značné finanční prostředky investovány do oprav turistických chodníků a cest. Pro pohodlné posezení návštěvníků slouží řada nově zbudovaných odpočinkových míst. Značnému zájmu se těší nespočet panoramatických pohledových map na dřevěných panelech, které jsou umístěny na místech dalekého rozhledu. Dřevěné informační tabule zaměřené na přírodu Krkonoš a vědomostní panely pro děti spojené s poznáváním krkonošských zvířat a rostlin zase přispívají k ekologické výchově. Vzhledem k náročným klimatickým podmínkám v zimním období je nezbytné toto vybavení terénu před zimou demontovat. „Životnost dřevěného vybavení je pět let, pravidelnou údržbou dokážeme tuto životnost prodloužit a naopak, pokud bychom dřevěné panely nechali napospas drsnému klimatu, které na horách vládne, tak by nevydržely ani těch pět let,“ upřesnil Hřebačka.

 

Strážci se starají o 3 638 kusů terénního vybavení. Tento počet ale zahrnuje například i smaltované hraniční tabule a označení zón KRNAP. Do zkvalitnění tohoto vybavení terénu a jeho oprav Správa KRNAP každoročně investuje částku okolo jednoho milionu korun. 

 

 

 
< Předch.   Další >