http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Městské kulturní středisko Nová Paka září 2008 PDF Tisk E-mail

Program kulturního střediska Nová Paka.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/ks.jpg


· Městské kulturní středisko · F. F. Procházky 101 · 509 01 Nová Paka ·

· tel ./fax: 493 721 928 · www.kultura-novapaka. cz ·

 

Z Á Ř Í

 

VZPOMÍNKOVÝ VEČER

Osudové dny roku 1968

čtvrtek 4. 9. 2008 v 18 hod. ve velkém sále, vstupné dobrovolné

Ve čtvrtek 4. 9. budou v kulturním středisku uvedeny filmy  Karla Pokorného, které dokumentují osudové dny roku 1968. Film "Přervané okovy" je věnován památce Jaroslava Veselého, mladého nadějného zpěváka, který za tragických okolností přišel o život 7. 9. 1968 v Jičíně.

Dokument nazvaný "Muž jménem Jan" je výpovědí o Janu Palachovi a bude uveden ve slavnostní premiéře.

Večerem bude provázet paní Hana Fejfarová.

 

 

Výstava DDM Stonožka Nová Paka

1. 9.  - 6. 9. 2008 v malém sále

 

 

LÍBÁNKY aneb Láska ať jde k čertu

Divadlo Palace theatre Praga

čtvrtek 11. 9. 2008 v 19.30 hod. ve velkém sále, vstupné: 250,-/ 230,-/ 210,- Kč

- v abonentním předplatném

Překlad: J. Z. Novák; Režie: Petr Hruška

Hrají: Sibyla Chaseová - Ivana Jirešová / Klára Issová; Elyot Chase - Jiří Langmajer; Viktor Prynn - Jan Teplý ml. / Kryštof Rímský / Michal Slaný; Amanda Prynneová - Kristýna Frejová /Jitka Čvančarová

Divadelní hra Líbánky aneb Láska ať jde k čertu patří k nejúspěšnějším komediím Noela Cowarda. Dvojice bývalých manželů se po letech setkává v drahém francouzském hotelu, kam oba přijeli trávit líbánky se svými novými a mladšími partnery.

Následuje to, co by oba bývalé manžele Elyota a Amandu ani ve snu nenapadlo: opět se do sebe zamilují. Napětí mezi čtveřicí roste. Nakonec před svými novými partnery Sybilou a Victorem utečou do Amandina bytu v Paříži. Oba dva spolu však nepřestanou bojovat.

 

 

JE SMRT NEFÉR                                                                                              výstava s podtitulem „Zemřeme, ale teď žijeme“                                                                                           13. 9. - 5. 10. 2008                                                                                                                                                                             Vernisáž výstavy zahájí v sobotu 13. 9. přední novopacký umělec v 17 hod.                                                                                     

Výtvarné sdružení POMOC EMOC pořádá ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Nová Paka výstavu s podtitulem „Zemřeme, ale teď žijeme“, která se zabývá nejen tématem smrti, ale jak podtitul napovídá, také tématem života.

V současné době je téma smrti nejen ve výtvarné oblasti reflektováno velmi často. Ať už v souvislosti s válečnými konflikty, teroristickými útoky či umíráním v neosobním nemocničním prostředí bez účasti nejbližších. Výstava výtvarné skupiny POMOC EMOC prezentuje toto důležité téma z trochu jiného úhlu pohledu. Jaký význam má smrt v našich životech? Proč si často myslíme, že je nefér? Proč se jí tak bojíme? Instalované fotografie a objekty volně asociují tyto otázky a možné odpovědi. Nutí k pohledu na smrt, jež říká, že život je konečný, nemáme více šancí, nic nelze opakovat. Každý a vše je originál. Přestože před smrtí uhýbáme a často se tváříme, jako by nebyla, vztah k ní, ať už pozitivní, či negativní, určuje náš pohled na život, určuje, jak život prožijeme.

Výstava je pojata celkem netradičně, a to hned ze dvou pohledů. Všichni vystavující členové výtvarné skupiny POMOC EMOC prezentují svá díla na jedno společné téma. Díky tomu je možné hledat a nacházet nečekané souvislosti mezi prezentovanými artefakty. Věc, která jako objekt získala nějaký význam, může být v tomto významu chápána i například na fotografii a tím jí přinést zcela nový rozměr.

A dále je výstava velmi netradiční svým pojetím výstavní plochy. Expozice je totiž instalována jako byt. Běžný, všem známý domov kontrastuje s neznámou, tajemnou smrtí.  Doma v bytě jsme obklopeni spoustou věcí, jejichž význam, smysl často netušíme, nedoceníme nebo jsme ho zapomněli. Rozpoznat, co má nejen uměleckou hodnotu, je doma mnohem těžší než ve výstavní síni. Vystavovanými artefakty jsou tedy především objekty (od A. Militké, M. Kekule a M. Smolej) a fotografie (především od M. Retra).

 

 

POCTA ALBRECHTU Z VALDŠTEJNA

neděle 14. 9. 2008 v 15 hod. v klášteře Nanebevzetí Panny Marie, vstupné: 40,- Kč

Zveme Vás na slavnostní odpoledne věnovanék 425. výročí narození Albrechta z Valdštejna, vévody, který se významě zapsal do historie českých dějin. Albrecht z Valdštejna byl též majitelem Kumburského panství, proto jsme se rozhodli divadelní hrou  Klíč připomenout jeho památku v Nové Pace. Odpoledne bude zahájeno koncertem v klášteře Nanebevzetí Panny Marie. Účinkují: klavír - Radek Hanuš, akordeon - Michaela Prokopcová. Divadelní hra Klíč bude po té uvedena před prostranstvím kláštera.

 Klíč: Albrecht  Václav Eusebius z Valdštejna nebyl jen slavný válečník, ale také úspěšný ekonom a manažer. Rychlost, s jakou vznikalo od roku 1624 z Jičína jeho sídelní město, nemá v tehdejší Evropě obdobu. Z bývalého zámku Smiřických nechal vytvořit palác se třemi nádvořími a sálem procházejícím přes dvě podlaží.

Před slavnostním otevřením budovy však nastane problém – ztratí se klíč. A když se do příběhu zapojí ještě pohádkové postavy Rumcajs,  Manka  a Cipísek, m á z toho slavný válečním značně zamotanou hlavu. Jak vše nakonec  dopadne se dozvíte v historickém příběhu 15 letého Tomáše Šidlíka ze Špindlerova Mlýna.

Hraje ochotnický spolek  Špindlerův Mlýn a hosté

 

 

AFGANISTÁN

laskavý a krutý

úterý 23. 9. 2008 v 18 hod. v malém sále, vstupné 30,- Kč

Promítání filmů o pěti neuvěřitelných osudech úplně obyčejných lidí, kteří měli to štěstí, že přežili. A tak mohou své příběhy sami vyprávět. Jecjich zpověď nám pomůže pochopit Afganistán, tak cizí a přesto krásnou zemi.

 Někteří jsou zločinci, druzí oběti, ale všichni mají jedno společné. Semlela je divoká válečná doba a oni měli to štěstí, že přežili. A proto mohou

o svém osudu osobně vyprávět. Autentické a spontánní výpovědi tak dávají nahlédnout za bariéru naprosto odlišné kultury lidí, nečekaně blízkých.

Hrdinům pěti příběhů propůjčili hlasy herci smíchovského Švandova divadla a trutnovského Ďyvadla Neklid.

 

 

KYTICE

sobota 27. 9. 2008 v 19 hod. na hradě Pecka, vstupné dobrovolné

 

Srdečně vás zveme na ojedinělý nevšední pořad - taneční ztvárnění Erbenových balad v podání uměleckého souboru T. I. K. pod vedením Ilky Kulichové. V působivém prostředí hradu Pecka budou představeny balady Kytice, Svatební košile, Holoubek, Dceřina kletba a Štědrý večer.

 

 

VOSA JEDE

divadlo Trutnov

neděle 28. 9. 2008 v 15 hod. dvůr MKS, v případě nepříznivého počasí ve velkém sále, vstupné: 40,- Kč

Zveme všechny děti na dvouhodinový pořad agentury VOSA plný zábavy, písniček, tanečků a soutěží.

 

 

Připravujeme:

 

Společná věc - Tomáš Pfeiffer

koncert tisíciletého nástroje – Vodnářského zvonu

2. 10. 2008

 

Setkání s Prokopem Siostrzonkem, OSB

16. 10. 2008

 

PLAY STRINDBERG - Divadlo Ungelt

25. 10. 2008

 

 

Vstupenky NA VÝŠE UVEDENÉ POŘADY LZE ZAKOUPIT JIŽ DNES V KANCELÁŘI MKS NEBO SI JE MŮŽETE REZERVOVAT NA TELEFONU 493 721 928, 737 289 732

ZAMLUVENÉ VSTUPENKY VYZVEDNĚTE NEJPOZDĚJI TÝDEN PŘED PŘEDSTAVENÍM!

(zakoupené vstupenky jsou vratné nejpozději 3 pracovní dny před představením)

změny v programu vyhrazeny

 

 
< Předch.