http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Ve studiu Hitradia Magic PDF Tisk E-mail

7.1.2018
Internetové vysílání a Kulíškova herna si návštěvníky našly.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/RADB.jpg

Pozvánka do Muzea kuriozit a rekordů v Pelhřimově, Kopidlenský kvítek 2017, Mikulášký vlak nebo představení firmy Rautis- jediného výrobce perličkových ozdob na světě. To jsou nejúspěšnější příspěvky našich stanic ( Lánov, Kopidlno, Lomnice nad Popelkou) na rastv.cz, díky nimž jsme  v roce 2017 překonali stotisícovou návštěvnost. Přesně  133 776  diváků. Ano čtete správně – diváků - ne posluchačů, jak byste u rádia předpokládali.  Doba se mění, rozhlas předstihují elektronická média, a  proto od června  zařazujeme naplno  multimediální příspěvky - fotografie a videa doplněná zvukovými komentáři. Mluvené slovo zůstává, i když …

Úspěchy Kulíškovy herny naopak potvrzují návrat ke krásným českým hračkám rodičů a prarodičů současných dětí. Stavebnice Merkur neztratila kouzlo ani po 98 letech. Dědečkové ukazují vnoučatům, jak se dává matička na šroubeček a pod jejich rukama vznikají neuvěřitelné modely. Vzpomínky vyvolává i pohled na modelové kolejiště Merkur, na kterém si odfukuje a houká parní lokomotiva. 

Plechový traktůrek na klíček, parní válec, beruška, která nespadne ze stolu...  od jediného výrobce plechových hraček v Evropě firmy Kovap. Tatínkové i dědečkové je berou do ruky jako svátost a prohlížejí si je ze všech stran. Občas se ozve: „ Tak s tímhle jsem si hrál, možná je máme ještě na půdě". 

Trojici, elektronickou dobou nevyhubených, klasických hraček uzavírají dřevěné figurky a deskové hry s komponenty, které se narodily v Detoe v Jiřetíně pod Bukovou. Když před 110 lety založil Johann Schowanek továrnu na dřevěné perle, málokdo předvídal, že si z dřevěnými hračkami z TOFY – současné DETOY – budou hrát děti v 21.století třeba i v naší herně. Radost z české hračky jsme rozdávali například na Dětských dnech v Janských Lázních a Mladých Bukách nebo při Krakonošových toulkách na Pomezních boudách.

 
< Předch.   Další >