http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Camerata Bohemica PDF Tisk E-mail

Dirigent: GUDNI A. EMILSSON (Island, Německo)sólisté: JIŘÍ STIVÍN - flétnam, TOMÁŠ STRAŠIL - violoncello.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/tu.jpg

 

     Závěrečný večer festivalu Trutnovský podzim 2008 se uskuteční v úterý 21. října od 19.30 hodin v Národním domě. Posluchačům se představí komorní orchestr Camerata Bohemica, dirigent Gudni A. Emilsson, sólisté Jiří Stivín (flétna) a Tomáš Strašil (violoncello). Program: B. Martinů, J. S. Bach, A. Vivaldi, F. Schubert.

     Komorní orchestr Camerata Bohemica vznikl na jaře roku 2002. Umělecký vedoucí souboru Tomáš Strašil pozval ke spolupráci vynikající hudebníky, členy stabilních pražských kvartet, trií a jiných komorních souborů, aby doprovodili jeho sólové koncerty. Brzy se ukázalo, že vzniklé hudební těleso je natolik kvalitní, že by byla škoda přisuzovat mu na koncertech pouze doprovodnou roli. Má za sebou již řadu úspěšných koncertů doma i v zahraničí a neustále rozšiřuje svůj bohatý repertoár, který sahá od baroka až po současnost.

     Gudni A. Emilsson je vítězem mnoha národních a mezinárodních soutěží. Od roku 1998 je uměleckým šéfem Tübingenského komorního orchestru, se kterým za dobu jeho působení podnikl 67 turné po celém světě. Od roku 2005 je uměleckým šéfem orchestru Camerata Bohemica v Praze. V témže roce přijal místo šéfdirigenta Thailand Philharmonic Orchestra v Bangkoku.

     Jiří Stivín se zabývá interpretací předklasické hudby na zobcovou flétnu od roku 1975. Interpretuje hudbu středověku, renesance i baroka. Kromě hudby předklasické se intenzivně věnuje jazzu, skládání a improvizované Nové hudbě, přičemž vedle saxofonů, klarinetu a příčné flétny používá také flétny zobcové a různé lidové píšťaly. Jako sólista spolupracuje s renomovanými hudebními tělesy, řídí vlastní soubory Collegium Quodlibet a Jiří Stivín and Co Jazz Quartet.

     Tomáš Strašil je držitelem čestných uznání ze soutěží o cenu Beethovenova Hradce a finalistou soutěže Prix Mercury - Semmering 1994. V letech 1994 - 2000 působil jako koncertní mistr Sukova komorního orchestru. Jako sólista brzy začal vystupovat na stěžejních festivalech a spolupracoval s významnými českými i zahraničními orchestry.

 
< Předch.   Další >