http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Hornolánovská hasičárna plná pohárů PDF Tisk E-mail

SDH Horní Lánov patří mezi nejaktivnější společenskou složku v Lánově.  V rámci příhraniční spolupráce se zúčastnili společného cvičení  polských a českých hasičů ve Szklarske  Porebě.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/hasici.jpg

Občané Lánova se mohou každoročně těšit na tradiční hasičský ples nebo večer pro seniory. Na své si přijdou i děti při Mikulášské besídce a dětském karnevalu.

SDH Horní Lánov je úzce spojen s požárním sportem. Je jedním  z mála sborů, který obsazuje všechny soutěžní kategorie - přípravku, družstvo mladších i  starších, dorostenek a dorostenců.  Na okrskových soutěžích získávají družstva mužů a žen medailová umístění. V roce 2003 vybojovaly ženy 3.místo v Jičíně. Ve hře Plamen si řadu let si velice dobře vedou  kolektivy mladších a starších. Družstvo  starších obsadilo v letošním roce 4. místo v krajském kole. Největšího úspěchu dosáhla v roce 2002 Denisa Vaňková, která v kategorii jednotlivců v Třebíči  získala titulu Mistryně republiky . V letošním roce hornolánovští  uspořádali okrskovou soutěž, které se ze sboru zúčastnila tři družstva mužů a dvě družstva žen. Nechyběla ani ukázka práce přípravky, družstev mladších, starších a dorostu.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/P6170140_resize.JPG

I když v Lánově nehoří často, hornolánovští  hasiči mají za sebou několik zásahů. Mezi největší  se řadí požár bývalé Haviřské boudy nebo požár kravína v  Horním Lánově.  Posledním zásahem bylo zajištění střechy na rodinném domku v
Horním Lánově, která byla stržena při silném červencovém větru. Hasiči zde  pomáhali zakrýt střechu plachtami, aby nedošlo k dalším materiálním škodám.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/P6170142_resize.JPG

136 hornolánovských hasičů má k dispozici velice starou, prostorově nevyhovující hasičárnu. Jedna část slouží k parkování vozidla A30 a uskladnění techniky, druhá, menší, jako "klubovna". „V krabicích jsou uskladněny desítky pohárů získaných v soutěžích, které se jednou za rok opráší a vystaví na výroční vlané hromadě,“ říká Ladislava Šedivá. SDH již několik let žádá obecní úřad o nový prostor na klubovnu, který  by sloužil ke schůzkám mladých hasičů (49 členů). Obecní úřad vyšel hornolánovskému sboru vstříc a chce za přispění dotace z Evropské unie přestavět domek za hasičárnou na klubovnu.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/P6170143_resize.JPG

O letních prázdninách  se uskuteční již 15. Letní výcvikový tábor mladých hasičů, který je nejen odměnou mladým hasičům za jejich celoroční činnost, ale slouží i k přípravě na podzimní branný závod.

 
< Předch.   Další >