http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Zahájili tradici česko – polských dětských zimních her PDF Tisk E-mail

Svazek obcí Horní Labe v Krkonoších připravil pro žáky z prvního stupně základních škol dvoudenní  hravé zápolení. Za obecním úřadem ve Strážném soutěžili v rychlostních a tvořivých disciplinách s českými  dětmi také školáci ze Szklarske Poreby a Kowar.

Družstva z jednotlivých škol Svazku Horní Labe přivítalo první den ve Strážném nejen krásné počasí, ale také osobně vládce hor Krakonoš. 221 mladých závodníků si nejdříve změřilo síly v běhu na lyžích. Sluneční paprsky, které svah celý den ozařovaly, však přidělaly práci „trenérům“ některých týmů. Pravidla stanovila závod klasickou technikou, a tak bylo třeba zvolit tu správnou mázu.

Při druhé disciplíně vyměnily děti lyže za boby a odvážně se vydaly na trať bob-crossu, na které nechyběl ani uměle vytvořený kopec.
„ Netradiční zimní kombinaci, která se skládala z běhu na lyžích, slalomu a bob-crossu, jsme doplnili soutěží škol o nejkrásnější stavbu ze sněhu. Ocenění dostali nejen nejúspěšnější závodníci a školy, ale každý účastník si na památku odnesl pamětní list a všem školám jsme věnovali plaketu. Na  česko – polské dětské hry, jejichž cílem byla kromě sportování  také vzájemná spolupráce obcí a škol v regionu, jsme získali finanční podporu z Evropské unie z programu Přeshraniční spolupráce Česko – Polsko prostřednictvím Euroregionu Glacensis,“ říká Karel Klíma, předseda Svazku obcí Horní Labe.



Počet reprezentantů jednotlivých škol se odvozoval od velikosti školského zařízení. Jednou z dalších podmínek bylo i to, že stejné děti soutěžily ve všech disciplinách netradiční zimní kombinace.

  

 
< Předch.   Další >