http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

II.KUMF: Muzikál v duchu loňského filmového hitu PDF Tisk E-mail

Mezi nejoblíbenější disciplíny (nejen) krkonošského uměleckého festivalu patří s přehledem tanec, herectví i zpěv. Tato trojkombinace se pak dokonale snoubí v muzikálové dílně, kterou si letos vzala na starost trojice nadšených mladých herců z Prahy a z Brna.

Mezi nejoblíbenější disciplíny (nejen) krkonošského uměleckého festivalu patří s přehledem tanec, herectví i zpěv. Tato trojkombinace se pak dokonale snoubí v muzikálové dílně, kterou si letos vzala na starost trojice nadšených mladých herců z Prahy a z Brna. A materiál, který sebou tentokrát přivezli, rozhodně není divákům cizí. Na nedělním galaprogramu se totiž rozhodli veřejnost dostat na notoricky známé hity „osmdesátkové“ skupiny Abba v představení „Mamma mia“, které diváci ve filmové podobě zaznamenali už loňské léto, kdy se stal absolutním hitem prázdninových dní. Právě z tohoto filmařského počinu těží i festivaloví tvůrci, děj ale museli z pochopitelných důvodů znatelně zkrátit, největší songy však zůstanou. Bez nich by to nešlo.

A tak už v sobotu dopoledne úderem desáté hodiny začala muzikálová partička zkoušet první taneční prvky. Sálem se nesly známé nápěvky „Honey, honey“, „Lay all your love on me“ nebo třeba „Sos“, a všichni se z práce těšili. Sama režisérka dílny Deniska Nesvačilová na zkoušce potvrdila, že diskotéková hudba minulých generací ji moc neoslovuje, choreografie se jí ale dělají na hudbu výtečně. A hlavně- diváky pobaví.

Hudbu při naší návštěvě pouštěl Jakub Vlček, devatenáctiletý rodák z Brna, další z řady režisérů a také herců, jak nám v krátkém rozhovoru prozradil. „Budu hrát roli Sama, jednoho z potenciálních otců hlavní hrdinky. Film se mi moc líbil a muzikál jsem hrál už na letní herecké škole. Je to pro mě zase jiná zkušenost, musíme to stihnout už do zítřka,“ přiznává. Na písničky se ale těší, diskotéky osmdesátých let mu nejsou cizí.

Ačkoliv je čas neúprosný, a obzvlášť v této dílně hodiny běží poněkud rychleji, všechen elán a nadšení tvůrcům určitě dopomůžou k pěknému a zábavnému představení.

Milan Peroutka

 
< Předch.   Další >