http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Bílý most ve Špindlerově Mlýně slavil sto let PDF Tisk E-mail

Narozeninový program přilákal druhou prázdninovou sobotu do krkonošského střediska stovky návštěvníků. Byli svědky představení nového maskota – Špindlerovského mlynáře a zdarma se projeli po Špindlerově Mlýně elektroautobusem.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/mlynarsp.jpg

Městský park na pravém břehu Labe ožil krátce po desáté hodině ranní. Lavičky proti pasáži Špindl se velmi rychle zaplnily, někteří návštěvníci i stáli. Při představvování mezníků v životě stoletého oslavence si zavzpomínali místní i přespolní. „Mnozí z nich si ještě pamatují, jak po Bílém mostě jezdily automobily a jak vypadalo dříve špindlerovské náměstí. Těší mě, že k nám dnes zavítalo  tolik lidí, „ říká pracovnice Městského informačního centra Jitka Řeháková.

Program v krkonošském duchu zahájil folklorní soubor Špindleráček, který přinesl bílému mostu  kytičku písní a tanců. Během oslav si na své přišly i děti. Na stanovištích Pašerácké stezky se nejen vydováděly, ale vyzkoušely si šikovnost, rychlost nebo správnou mušku.

Nezapomenutelným okamžikem se pro mnohé stalo představení nového maskota. Mezi návštěvníky přišel osobně Špindlerovský mlynář. Na trakaři vezl pytel mouky a  rozdával upečené koláčky. Postavička se stane patronem nových vycházkových tras, které povedou po Špindlerově Mlýně.

Na návštěvníky oslav stých narozenin bílého mostu čekalo ještě jedno překvapení – bezplatná jízda autobusem poháněným elektřinou po městě a na Špindlerovu boudu.  „ Všechny  strany a sdružení, které kandidovaly v loňských komunálních volbách, chtěly, aby se Špindlerův Mlýn stal opět lázeňským městem. K tomu je možné přispět také ekologickou městskou dopravou. Firmy SOR Libchavy, která vyrábí autobusy na elektřinu, k nám dnes jeden vůz přivezla. Řidiči Služeb města Špindlerova Mlýna si vyzkoušejí, jak se s elektrobusem jezdí a svezou zájemce. Rádi bychom zakoupili ekologická vozidla pro naši městskou dopravu,“ uvedl starosta Vladimír Staruch.

 
< Předch.   Další >