http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

DĚTSKÁ SCÉNA 2008 13. - 19. června PDF Tisk E-mail

Dětská scéna - 37. celostátní přehlídka a dílna dětských recitátorů a 37. celostátní přehlídka dětského divadla. Přehlídku pořádá v Trutnově již podeváté Dům kultury Trutnov, NIPOS-ARTAMA Praha a Sdružení pro tvořivou dramatiku ve spolupráci s katedrou výchovné dramatiky DAMU Praha. AKTUALIZACE 15.6.08

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/tu.jpg

Tato významná celostátní přehlídka se koná z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury ČR, pod záštitou a za finančního přispění Královéhradeckého kraje a města Trutnov a za finančního přispění Ministerstva školství a tělovýchovy ČR.

Dětská scéna uvítá v Trutnově i letos několik stovek účastníků. Přijede 70 - 80 dětských sólových recitátorů, kteří byli vybráni odbornými porotami v krajských postupových kolech. Z krajských kol postoupily na přehlídku i dětské soubory s nejzajímavějšími divadelními, loutkovými a recitačními inscenacemi. Představí se soubory z Brandýsa nad Labem, Brna, Českých Budějovic, Děčína, Jaroměře, Liberce, Olomouce, Ostravy, Ostrova, Prahy, Turnova, Veselí nad Moravou, Plzně, Ústí nad Orlicí, Valašského Meziříčí a Vsetína. Kromě vystoupení nabízí Dětská scéna rovněž vzdělávací semináře pro vedoucí dětských kolektivů, které se uskuteční pod vedením odborných lektorů z Čech i ze zahraničí (letos z Irska). Nebudou chybět ani tradiční tvůrčí dílny pro děti, diskusní kluby, besedy a další doplňkový program.

Trutnovské školy i veřejnost mohou navštívit dopolední bloky vystoupení souborů ve dnech 14. - 18. června, odpolední bloky pouze v případě volné kapacity míst.

 

VÍKEND S DĚTSKOU SCÉNOU

 

     První představení Dětské scény mohou zájemci zhlédnout již o víkendu. V sobotu 14. června zahájí program v 10.00 hodin soubor BUBU - klub dětské kultury Vsetín divadelním pásmem „Nesmysly“. V 10.45 hodin se představí děti ze souboru Veselé zrcadlo z Gymnázia Ústí nad Orlicí s dramatizací pohádky bratří Grimmů „Brémští muzikanti“. Dopolední blok uzavře divadelní představení „Omyl“ souboru Sedum divů světa z plzeňského Gymnázia F. Křižíka. Toto představení začíná v 11.30 hodin.

     Zajímavá vystoupení čekají návštěvníky Dětské scény i v neděli 15. června. Dopolední blok začíná v 10.00 hodin. Představení „Jak Franta na čerchmanty vyzrál“ sehraje soubor Divadla Vydýcháno ze ZUŠ Liberec. V 10.50 hodin se představí LDO ZUŠ Harmonie z Prahy s pohádkou „O rybáři a jeho ženě“. Poslední představení nedělního dopoledního bloku se jmenuje „Dar ohnivého ptáka“. Stylizovaný a velmi působivý příběh hrají děti ze souboru HOP-HOP ze ZUŠ Ostrov. Všechna víkendová představení se konají v kině Vesmír.

     Víkendové odpolední bloky vystoupení a nedělní večerní doplňkové představení mohou zájemci navštívit jen v případě volné kapacity míst. O víkendu se uskuteční také dílny pro děti, besedy, diskusní kluby či odborné semináře, ty však pro veřejnost nejsou přístupné.

 

 

DĚTSKÁ SCÉNA 2008

 

     Další představení nejlepších dětských souborů z celé naší republiky nabízí Dětská scéna v pondělí 16. června. Dopolední blok vystoupení zahájí v 9.00 hodin divadelní inscenace „Aha“. Hrají děti ze souboru Charmsovy bublinky ze ZUŠ Žerotín Olomouc. Od 10.30 hodin následuje představení „Žít, nebo žít...?“ souboru Lannovka II. z DDM České Budějovice. Děti ze ZUŠ Veselí nad Moravou uzavřou od 11.15 hodin dopolední blok představením „O hodné sani a zlé princezně“. Všechna pondělní vystoupení se konají v Národním domě.

     Další čtyři představení nabídne dopolední blok v úterý 17. června. „O Vánocích, které nechtěly být“ je název prvního z nich. Od 9.00 hodin se v něm představí děti z LDO ZUŠ Valašské Meziříčí. „Saki“ v provedení souboru Není to - ani to ze ZUŠ Turnov následuje od 9.25 hodin. „Ve dvě na hruškách“, to je název loutkového představení souboru Někdo
z jaroměřské ZUŠ F. A. Šporka, které začíná v 10.15 hodin.
Diváci se mohou těšit i na divadelní představení „Věrka“, které začíná v 11.00 hodin. O snech a touhách hrají čtyři dívky ze ZUŠ V. Petrželky Ostrava. První dvě úterní představení se uskuteční v kině Vesmír, následující dvě v Divadýlku Trdýlku (ZUŠ Trutnov).

     Ve středu 18. června čekají na diváky v dopoledním bloku čtyři představení, všechna se uskuteční v kině Vesmír. Jako první se od 9.30 hodin představí soubor Cetka a spol. ze ZUŠ Brandýs nad Labem s představením „Holubi s.r.o.“. „Pět minut v Africe“, recitační vystoupení dětí ze ZŠ Děčín, následuje od 10.30 hodin. Pražský soubor kuk! předvede „Noční můry“ od 10.40 hodin. Poslední vystoupení dopoledního bloku se jmenuje „Coolparta“. Začíná v 11.10 hodin a divákům se v něm představí děti z brněnské Soukromé ZŠ a MŠ Rozmarýnová.

     Odpolední bloky vystoupení, úterní a středeční doplňková večerní představení je možno navštívit jen v případě volné kapacity míst. Pokračují také dílny pro děti, besedy, diskusní kluby či odborné semináře, ty však pro nejsou pro veřejnost přístupné.

 

 
< Předch.   Další >