http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

2 vize pro Trutnov PDF Tisk E-mail

Trutnov 26. května 2014 – Společenské centrum UFFO představí práci mladých trutnovských architektů Jana Veissera a Jaroslava Voceďálka. Projekt „2 vize pro Trutnov“ je prezentací urbanistického řešení centra města Trutnov, pohledem dvou progresivních tvůrců, které spojuje společné téma. Zahájení výstavy za účasti starosty města Trutnova Ivana Adamce, ředitele UFFA Libora Kasíka a dalších hostů, se uskuteční v sobotu 7. června od 18 hodin ve foyer. Během vernisáže autoři představí své vize, akci doplní přednáškou host architekt Antonín Novák, vedoucí ateliéru navrhování na Fakultě umění a architektury Technické univerzity v Liberci. Snovou atmosféru navodí umělecká skupina Phi Delta Pi audiovizuální projekcí. Večer ze světa architektury a urbanismu zakončí trutnovská kapela Overcome.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/ufo.jpg

„Architektura je nedílnou součástí moderního života a ukázat tvorbu mladých architektů, kteří si za svůj úkol vytyčili Trutnov, je zajímavé téma“ říká ředitel společenského centra Libor Kasík. „ UFFO je samo o sobě zajímavý a oceňovaný architektonický počin a je vhodným místem pro konfrontaci různých názorů a pohledů“ doplňuje ředitel Kasík.

Jan Veisser se narodil v roce 1986 v Trutnově, studoval na Fakultě umění a architektury v Liberci. Během svého studia absolvoval stáž na univerzitě Mimar Sinan v Istanbulu a ve význačné norské architektonické kanceláři Helen & Hard. Již za studia se úspěšně účastnil architektonických soutěží: 2. cena v soutěži o Nové centrum Velké Chuchle (spoluautor Jan Hora), 4. cena v soutěži Bydlení IQ. Je spoluzakladatelem skupiny ORA - Originální regionální architektura a plně se věnuje samostatné architektonické tvorbě.

„Projekt 2 vize pro Trutnov, je více jak půl roku intenzivní práce a výstava je jedinečnou příležitostí, jak svou studii představit a obhájit před veřejností. Vybírám si pro mě nejproblematičtější místo v Trutnově - prostor mezi UFFem, soudem a autobusovým nádražím. Hledám jeho zapomenutou atmosféru. Vyvažuji historii s přítomností. Snažím se znovu definovat živoucí městské prostředí, ulice, náměstí”, představuje svou práci architekt Veisser.

Jaroslav Voceďálek, narozen v Trutnově roku 1987, studoval na Českém vysokém učení technickém v Praze, Fakultu stavební, obor architektura a urbanismus. Zúčastnil se soutěže o nejlepší urbanistický projekt roku 2013/2014 se studií centra Trutnova, ve které získal odměnu, a jeho projekt tak byl mezi prvními šesti vybranými z českých a zahraničních vysokých škol. Již během studií začínal budovat svůj vlastní ateliér Vocet Architect, kterému se nyní věnuje naplno. Ve spolupráci s firmou Kasper rozšiřuje tvorbu o designový dřevěný nábytek Vocet Design a v Galerii UFFO bude premiéra těchto výrobků.

„Považuji se tak trochu za trutnovského vlastence, jelikož na Trutnov nedám dopustit. Mám rád naše krásné historické centrum a blízkost Krkonoš, kam ihned vyrážím za sportem, pokud to čas a Krakonoš dovolí. Chtěl jsem dát prostoru kolem Uffa a okresního úřadu určitý řád a vizuální kvalitu tohoto místa, kde se střetávají chodci z mnoha směrů a nyní se kříží s dopravou. Vytvořil jsem místo pro střetávání lidí, konání kulturních, společenských a sportovních akcí a místa odpočinku, “přibližuje projekt architekt Voceďálek.

Výstavu mohou návštěvníci vidět do 20. června 2014.

 
< Předch.   Další >