http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

CHRÁNIT ČI NECHRÁNIT UMĚNÍ PDF Tisk E-mail

Galerie UFFO představí nový výstavní projekt s názvem NECHRÁNĚNÁ DÍLNA. Tento název trefně vystihuje situaci, ve které se mnohdy každý umělec nachází, přičemž sochaři jsou v tomto smyslu obzvláště ohroženým druhem. Slavnostní zahájení výstavy čtyř absolventů sochařské školy Karla Nepraše se uskuteční v úterý 24. června v 18 hodin za účasti autorů Karla Bartáčka, Pavla Doskočila, Martiny Hozové a Michala Novotného aka MICL. Během vernisáže vystoupí hudební formace Augenblick a slovem nás bude provázet host Josef Vomáčka.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/ufo.jpg

„Sochařina je dřina. A pan profesor Nepraš nás nejednou varoval, že život sochaře a sochařky obzvláště, nebude jednoduchý. Přesto jsme u toho zůstali, i když je nás jen troška,“ - těmito slovy popisuje vzpomínky na studia na AVU kurátorka Galerie UFFO Paulina Skavova. Na výstavě Nechráněná dílna jsou prezentováni již etablovaní tvůrci, jež spojuje studium na Akademii výtvarných umění v Praze v sochařské škole Karla Nepraše. „Po celou dobu svého pedagogického působení na škole dával Karel Nepraš svým studentům, a že jich nebylo za ta léta málo, úžasnou dávku některých základních darů, které nyní prostupují jejich pracemi a které je vedou k dalším a dalším vzájemným setkáváním, což u absolventů u jiných ateliérů a na AVU zvykem nebývá,“ doplňuje Skavova, rovněž Neprašova studentka.

„Karel Nepraš nebyl jen veskrze moderním tvůrcem, ale také spoluzakladatelem Křižovnické školy čistého humoru bez vtipu, která se stala nejen kultovní institucí, ale také oázou v neuvěřitelné a až komické době převládající stupidity.“, vzpomíná Josef Vomáčka. Instalace v Galerii UFFO je odrazem nespoutané výtvarné řeči, která vypovídá o názorovém i uměleckém rozpoložení autorů, kteří měli to štěstí být součástí ateliéru tohoto významného tvůrce.  Výstavu mohou návštěvníci vidět do 28. července 2014.

 

 
< Předch.   Další >