http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Harrachovská bobovka 10 let s Vámi PDF Tisk E-mail

Provoz pro veřejnost byl slavnostně zahájen 15. července 2004. Do Harrachova byl v červenci2014 přenesen kousek slávy z amerického HOLLYWOODU.

http://radio-kulisek.cz/aaa_ico/harr.jpg

Harrachov  - město na rozhraní Krkonoš a Jizerských hor  - se stává turistickým cílem i v létě. Nezapomenutelné zážitky si návštěvníci odnášejí nejen z prohlídky známých skláren, ale také z různých sportovních aktivit – cykloturistiky, tenisu, minigolfu nebo jízdy na bobové dráze. .

„Málokdo asi ví, že s 15.červencem, kdy jsme v roce 2004 zahájili provoz harrachovské bobovky, jsou spojeny také dvě historické události. Roku 1606 se narodil známý nizozemský malíř Rembrandt a v roce 1921 koupil československý stát zámek v Lánech, který o měsíc později začal užívat prezident Tomáš Garrique Masaryk,“ přiblížil za provozovatele„výroční červencový den“ Vít Moudrý.

Harrachovská bobová dráha vede z kopce „Hřebínek“ na severozápadní okraj Anenského údolí. Je 1 000 metrů dlouhá, má 17 zatáček a dvě nadzemní křížení.

K výročí popřáli bobové dráze i mnozí hosté. Nechyběli mezi nimi bývalí starostové Harrachova Václav Cajthaml a Tomáš Ploc nebo současná starostka Eva Zbrojová. „Před dvanácti lety přišli na radnici „dva blázni“ s návrhem proinvestovat ve městě hodně peněz. Žádali nás, abychom jim pomohli najít lokalitu a neházeli jim klacky pod nohy,“ vzpomenul při malé oslavě Tomáš Ploc.

Areál postupně doplňují další atrakce.“ Zprovoznili jsem bezplatný lanový park pro děti do deseti let, nejmenší návštěvníci si už třetí rok máchají nohy v dřevěném
vantroku z kmenů s posuvnými stavidly zakončeným mlynářským kolem.  Loni u nás vyrostl "První český botovník“ – strom, na který mohou návštěvníci pověsit své ošlapané boty. Letos přibyl nápis HARRACHOV, který je věrnou kopií 14 m vysokého a 110 m dlouhého slavného nápisu HOLLYWOOD v Los Angeles v USA. Je přesně jednou šestinou tohoto nápisu. Naprosto shodný je s nápisem HOLLYWOOD jak v Harrachově použitý
typ 2,33 m vysokých písmen, tak úhly jednotlivých písmen v nápisu,“ uzavírá Vít Moudrý.

 

  

 

 

 
< Předch.   Další >