http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Galerie UFFO se promění v bojiště PDF Tisk E-mail

Trutnov 3. prosince 2015
Profesor Vladimír Kokolia, mezinárodně respektovaný malíř, grafik i textař, a studenti ateliéru grafiky pražské AVU promění Galerii UFFO v bojiště. Umělci však budou mít místo zbraní v rukách štětce a krev nahradí barva. Výstava s názvem BITVA bude slavnostně zahájena v úterý 9. prosince od 18 hodin v Galerii UFFO.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/ufo.jpg

Umělecké aktivity profesora Vladimíra Kokolii jsou velice rozsáhlé. Není jen mezinárodně respektovaným malířem, grafikem a kreslířem, ale zároveň také pedagogem pražské AVU, pravidelným blogerem, básníkem i textařem. V letech 1984 - 1997 působil jako zpěvák brněnské skupiny E, patřící svého času ke špičce české alternativní a undergroundové hudby. V jeho dílech dominuje snaha o průnik do podstaty světa, který ho obklopuje, s důrazem na úlohu lidského jedince v něm. Kokoliovy perokresby i malířská díla, která tvořil především v osmdesátých a počátku devadesátých let lze charakterizovat jako výsměch pošetilosti, malosti a slepoty lidského individua, neschopného svým viděním přesáhnout hranice, v nichž je uvězněn, individua, které se samo do vězení svého pohodlného myšlenkového schématu uvrhává a tragikomicky pracuje na zániku sebe sama, a to nikoli jenom na zániku své fyzické, ale především duchovní existence.

„Na výstavě Bitva vystavíme třicetimetrový obraz, který vznikal přímo v Galerii UFFO. Profesor Vladimír Kokolia, s asistentkou Šárkou Trčkovou se na pár dní i s celým ateliérem grafiky přestěhovali do Galerie UFFO, kde od 3. prosince malují na plátno výjevy z bitvy. Všichni přítomní se stávají autory jednoho obřího plátna, tento proces ovšem není pln násilí, návštěvníci nebudou nijak v nebezpečí, naopak budou mít možnost stát se součástí děje. Všichni zájemci se mohou přijít podívat, jak obraz vzniká,“ říká ředitel UFFA Libor Kasík. „Díky dispozicím UFFA můžeme představit Vladimíra Kokoliu, skvělého umělce a profesora, v celém jeho uměleckém, hudebním i vědeckém rozsahu. Tento projekt ušitý UFFU a Trutnovu na míru je pro nás skvělým příkladem, že Galerie UFFO je uměleckou výzvou, výzvou k bitvě,“ doplňuje kurátorka výstav Paulina Skavova.

Výstava v UFFU poběží do 6. ledna 2015 a v tento den mimořádně proběhne dernisáž, kdy bude na hlavním sále UFFA uveden dokument Pavla Jiráska s názvem Kdokolia, který ukazuje ryzí Kokoliovu tvář jako malíře a neobyčejného člověka. Název Kdokolia, odkazující k otázce „Kdo je Kokolia?“, vyjadřuje ve zkratce pátrání po poselství, které nám tato zdánlivě komplikovaná, a přitom zároveň jednolitá osobnost přináší nejen prostřednictvím svých děl. Projekce, kterou Uffo nabídne dopoledne školám a odpoledne veřejnosti, se zúčastní i autor dokumentu Pavel Jirásek a Vladimír Kokolia.

Vernisáž je naplánována na 9. prosince v 18 hodin.

Bližší informace:

Milena Patzaková

asistentka ředitele, PR

tel.: +420 739 471 380

e-mail: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

 

 

 

 
< Předch.   Další >