http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Dolnoslezské miniatury doplní zahradní železnice PDF Tisk E-mail

5.2.2015
Vláček tažený parní lokomotivou pojede v těsné blízkosti kowarského Parku miniatur památek Dolního Slezska. Projekt vzniká ve spolupráci se Střední školou zahradnickou v Kopidlně.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/lidele.jpg

Návštěvníci se během hodinové prohlídky Parku seznámí se zmenšeninami nejkrásnějších staveb nejen z Jelenohorské kotliny, ale také z české strany Krkonoš nebo z německé Horní Lužice. „ Do dvou let bychom chtěli postavit další miniatury, mezi nimiž bude i hrad a zámek Frýdlant. Naše tím ale nekončí. Za současným parkovištěm vytvoříme zábavný park, který nabídne návštěvníkům velkou zahradní železnici. Ve speciálních vagónech tažených zmenšenou parní lokomotivou projedou tunelem, pokochají se krásnou přírodou a čeká je řada dalších atrakcí,“ poodhaluje plány Marian Piasecki, tvůrce a majitel kowarského Parku.

Práce na zahradní železnici zahájí v kowarském areálu už letos. „ V letních měsících uplynulého roku žáci Střední školy zahradnické obnovili první část zeleně v Parku. S jejich prací jsem byl velice spokojen, a tak jsem požádal Lenku Noskovou, ředitelku zahradnické školy, o spolupráci na novém projektu. Byl bych rád, kdyby středoškoláci vysázeli dřeviny a vytvořili krajinu budoucího parku. Příští rok bychom zabudovali koleje, výhybky a vzniklo by i nádraží, kde by se nastupovalo,“ říká Marian Piasecki.

Kopidlenští zahradníci si odbyli premiéru v kowarském Parku miniatur během uplynulého července a srpna.  „Provázeli jsem české návštěvníky a po uzavření areálu jsme se pustili do úpravy zeleně. Těší nás, že pan Piasecki byl s naší prací spokojen,“ vzpomínají na letní prázdniny v Polsku žáci studijního oboru zahradnictví Roman Zajíček a Matěj Šitina.

Expozice Parku miniatur památek Dolního Slezska zahrnuje téměř 50 modelů. Miniatury majáků na pobřeží Baltického moře představuje Park v Niechorze.

  

 

 
< Předch.   Další >