http://radio-kulisek.cz/images/ktv.jpg

 -----------------------------------

AKTUALITY

Připravujeme pro vás

Kde nás potkáte

Připravujeme pro vás

Partneři

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/ulice.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/rastv.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/hracky.JPG

http://radio-kulisek.cz/images/vytopna.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/kpz.jpg

 
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/foto.jpg
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_1.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_2.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_3.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_4.JPG
 
http://radio-kulisek.cz/images/88x31/logo_5.JPG
 
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ddmdknl.jpg
 
http://www.radio-kulisek.cz/images/88x31/ambrozia_12.jpg

http://radio-kulisek.cz/images/88x31/karpacz_re.jpg

Návštěvy

Svou druhou šanci představí v UFFU Magdaléna Peševa PDF Tisk E-mail

5.4.2015
TZ UFFO Trutnov: Návštěvníci Galerie UFFO dostanou druhou šanci prostřednictvím obrazů malířky Magdalény Peševa. Ta na své výstavě nazvané „Druhá šance / second chance“ představí malbu inspirovanou svým pobytem v Indonézské Yogyakartě, kde v roce 2011 pobývala na ročním uměleckém stipendiu. Zahájení výstavy proběhne v úterý 7. dubna od 18 hodin.

http://galerie-kulisek.euweb.cz/albums/userpics/10001/ufo.jpg

Magdaléna Peševa vystudovala střední grafickou VŠVH, dále je úspěšnou absolventkou magisterského studia na AVU v Praze, obory malba a nová média. Absolvovala stáž na École Des Beaux Artes, Metz, ve Francii. V roce 2012 byla pozvána na multimediální festival v Manile a v Baguio City na Filipínách.

„Magdaléna se věnuje především monumentální malbě, kresbě v interiéru a exteriéru.  Zajímavý je rovněž její konceptuální rozměr, jenž se projevuje například v souvislosti s performancí,“ přestavuje tvorbu autorky ředitel Uffa Libor Kasík. „V jejich pracích se můžeme setkat s velmi konkrétní kulturně politickou tematickou koláží, jasně naformulovanými symboly, uvedenými do překvapivých kontextů,“ popisuje kurátorka Paulina Skavova. Se svými tématy pracuje s razancí a poučeností o kulturně politických kontextech různých světových, exotických oblastí. „Formálně jsou mé práce inspirované street artem - pouličními graffiti, komiksem, symbolismem, surrealismem, neformálně pak současnou anglosaskou a hispánskou hudbou, feminismem, postmoderními myšlenkovými směry a gender tématikou,“ doplňuje autorka Magdaléna Peševa.

Na vernisáži se představí hudební formace JTNB/Ježíš táhne na Berlín. Ve svých začátcích se tento jednočlenný projekt Ondřeje Skaly, stylově pohyboval na pomezí žánrů jako je break core, idm a ambient. V současné podobě je přesnější stylové zařazení už nemožné. Přibyla sólová basová kytara, power pop, při živých vystoupeních pak beat box s baskytarou, metalizující elektrická kytara a vokální exhibicionismus. JTNB koncertoval v Mexiku, Indonésii, na Filipínách i různě po Evropě, což vzhledem k povaze českého kulturního prostředí není zcela běžné. Jako další hosté na vernisáži vystoupí Ewelina Chiu a  Daniel Vlček aka Ba : zel.

Výstava bude otevřena do 5. května 2015.

www.magdalena-peseva.blogspot.com

Bližší informace:

Milena Patzaková

asistentka ředitele, PR

tel.: +420 739 471 380

e-mail: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

 
< Předch.   Další >